• 2024 04 20

Teke világbajnokság - Ezüstérmet szerzett a magyar női válogatott

Szoros fináléban maradtak alul a mieink

A magyar női teke válogatott magabiztos játékkal jutott el a döntőig a csehországi Rokycany-ban zajló csapat-világbajnokságon.

A döntőben Horvátország csapata volt az ellenfél, akik a magyaroknál is simábban vívták ki a jogot, hogy egy aranyéremmel tegyék fel a koronát egész heti teljesítményükre. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a két legjobb csapat vívhatta a döntőt 2019-ben. Azt a bizonyos koronát végül dél-nyugati szomszédunk válogatottja vehette át a világbajnoki cím formájában, miután szoros mérkőzésen 5-3 arányban legyőzte a magyar csapatot. A mieink így ezüstérmet szereztek.

Miután a hölgyek ezüstje mellet a férfi válogatott bronzérmes lett, hagyományaihoz méltó világbajnoki szereplést tudhat magáénak a magyar tekesport. A sportág hazai történetében ez volt 116. és 117. világbajnoki érem, közte a 47. ezüst és a 30. bronz.

Pintyőke Marcell, a Magyar Tekeszövetség elnöke elégedetten értékelt a világbajnokság eredményhirdetése után. „Nagyon régen volt ilyen hogy mind a női, mind a férfi válogatott érmet szerez világbajnokságon. Azt hiszem, hogy ez a magyar tekesport erejét jól mutatja. Különösen büszkék vagyunk az utánpótlásunkra, hiszen a csapat-vb előtt rendezték meg az U18-asoknak az egyéni világbajnokságot, ahol Jezsoviczki Anna aranyérmes lett sprint kategóriában, de az U14-es világkupán is több magyar érem volt. Boldogan megyünk haza…” – összegzett Pintyőke Marcell.