• 2024 04 23

Eszékről Tokióba? - Zwickl-Veres Kata a kvótára fókuszál

A magyar sportlövő hölggyel a Százhalombatta Open után beszélgettünk

A szombati százhalombattai sportlövő Eb-válogatón a puskások között harmadik lett Zwickl-Veres Kata, a két fiatal tehetség (Dénes Eszter és Mészáros Eszter) mögött, de akkor még nem tudhattuk, hogy két nappal később törlik a február végi, március eleji finnországi légfegyveres Európa-bajnokságot.

Amennyiben a májusi eszéki Eb-t megtartják, akkor ott szeretné megszerezni a tokiói olimpiai kvótát, ami azért is lenne különleges számára, mert nyári olimpián még nem járt. Az életről reálisan és szimpatikusan gondolkodó sportoló optimista, mert első felnőtt Európa-bajnoki érmét pont a horvát városban szerezte. Veres Kata csapatban 2016-ban Győrben lett Európa-bajnok, emellett Eb-bronzérmes egyéniben.

A sportlövő Zwickl-Veres Kata saját bevallása szerint szerencsés alkat, mert hamar túlteszi magát a kudarcokon. Férjével, a korábbi válogatott asztaliteniszezővel, Zwickl Dániellel 2018 nyarán tértek haza Németországból. Kislányuk, Abigél mellett Kata az elhalasztott olimpia után júniustól projekt menedzserként dolgozik részmunkaidőben és mint honlapunknak elmondta most már igazat ad egyik kedves angol ismerősének, aki szerint minél leterheltebb vagy, annál több időd jut egy csomó más dologra is az életben. A család, a munka és az élsport hármasát jól tudja összehangolni