• 2024 05 18

Győzelem világcsúccsal

Szabó Szebasztián ismét remekelt Kazanyban

Szabó Szebasztián a harmadik aranyát nyerte a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Ráadásul ezúttal világcsúcs beálítással.

Szabó Szebasztián világcsúccsal nyerte újabb aranyérmét a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján. A 25 éves versenyző az 50 méteres pillangó elődöntőjéből Európa-bajnoki rekorddal, a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol nem talált legyőzőre. A döntőben Szabó 21.75 másodperccel beállította minden idők legjobb eredményét, amelyre eddig csak a brazil Nicholas Santos volt képes. Ezzel Szabó Szebasztián harmadik aranyérmét nyerte Kazanyban, ezúttal tehát világrekorddal.  

A nap történetéhez hozzátartozik, hogy a pénteken elvégzett PCR-tesztek eredménye alapján Burián Kata Covid fertőzése beigazolódott, így 14 napra karanténba kerül a magyar úszónő. A kazanyi Európa-bajnokságra kiutazott versenyző ezt az időt majd a Hotel Korsztonban tölti, ahol háromnaponta tesztelik. Burián a 200 méter hátúszás döntőjében lett hetedik, majd utána produkált pozitív tesztet. A válogatott többi tagjának tesztjei ugyanakkor egyformán negatív eredményt hoztak, így az utolsó két napon mindenki folytathatja a versenyzést. Ez alól egyedül Mihályvári-Farkas Viktória a kivétel, aki közeli kontaktnak minősül, így a továbbiakban nem léphet be az esemény helyszínére.