• 2024 04 27

A férfiaknál Pétervári-Molnár, a nőknél Gadányi nyerte az evezősök rangsorolóját

Törökországi tesztverseny

A férfiaknál Pétervári-Molnár Bendegúz, a nőknél Gadányi Zoltána nyerte az evezősök rangsorolóját a magyar válogatott keret meghívásos, törökországi edzőtáborában.

Az áprilisi Európai Olimpiai Pótkvalifikációs versenyre és az Európa-bajnokságra készül a magyar válogatott Törökországban. Az evezősöknek egypárban előbb a rangsoroló versenyen kellett bizonyítaniuk, péntektől pedig Eb-szisztéma szerinti megmérettetésen kell helytállniuk. A férfiaknál Pétervári-Molnár Bendegúz egyéni legjobbjának beállításával nyert. Az egységek összetétele a márciusi hazai válogatót követően válik véglegessé.

A válogatott a decemberi szolnoki edzőtáborokat követően kisebb-nagyobb megszakításokkal január közepe óta készül Köycegizben, ahol a hét elején kezdődött a rangsoroló verseny, ám az időjárás miatt csak csütörtökön kerülhetett sor a döntőkre. Ez a kör arról volt hivatott dönteni, hogy ki indulhat kiemeltként a péntektől szombatig tartó második fordulóban.

A válogatási folyamatban három forduló után alakul ki az egységek összetétele. A procedúra március 21-én, a szegedi válogató versenyen zárul le.

Az Eb-szisztéma szerinti egypárevezős verseny péntektől szombatig tart. Vasárnaptól már csapattesztek kezdődnek kétpárevezősben, kormányos nélküli kettesben és négypárevezősben. Ezekben a számokban az egypárhoz hasonlóan a szegedi válogatón már csak a legjobb egység állhat rajthoz.

Az egypárevezős rangsoroló verseny döntőinek eredményei
Férfiak
A döntő
1. Pétervári-Molnár Bendegúz 6:48 
2. Szabó Márton 6:55 
3. Galambos Péter 6:59 
4. Ács Kristóf 7:04

Nők
A döntő
1. Gadányi Zoltána 7:37 
2. Horváth Kitti 7:40 
3. Preil Vivien 7:42 
4. Krémer Eszter 7:43