• 2024 05 18

Egy bronzérem, két junior világcsúcs

Tokióra készülve

Az Egyesült Arab Emírségekbeli Al Ain városában ötödik alkalommal rendeztek parasportlövő világkupát. A 6 éves Rescsik Csaba két számban is megdöntötte a junior világrekordot, Dávid Krisztina pedig bronzérmet szerzett.

A korábbi világbajnoki ezüstérmes, Dávid Krisztina már paralimpiai kvótával várta a világkupát, ezek után a P2 10m női légpisztoly versenyszámban bronzérmet szerzett, majd a P3 25m vegyes sportpisztoly kategóriában 7. lett.

A férfiak mezőnyében Gurisatti Gyula és a tinédzserkorú Rescsik Csaba azért utaztak, hogy közelebb kerüljenek a paralimpiai kvótához.

Rescsik Csaba előbb az R7 50m férfi puska összetettben junior világcsúccsal a 9. lett, majd az R1 10m férfi légpuska álló versenyszámban 8, szintén junior világcsúcsot elérve.

Gurisatti Gyula a P1 10m férfi légpisztolyban 15., míg a  P3 25m vegyes sportpisztoly kategóriában 5. lett. 

A két férfi versenyzőnek a következő világkupán júniusban rendezik Peru fővárosában, Limában lesz lehetőségük kvótát szerezni.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak eddig összesen 19 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra, négy asztaliteniszben, három atlétikában, egy kerékpárban, három kajak-kenuban, hét úszásban és egy sportlövészetben.