• 2024 05 10

Pupp Réka bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon Lisszabonban

Fotó: IJF

Az 52 kilogrammos Pupp Réka bronzérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.

Ha valakinek nagyon jól jött a tokiói olimpia elhalasztása az Pupp Réka, aki nagyon messze volt tavaly márciusban a kvótától, de amikor újraindultak a versenyek alaposan rákapcsolt. Az év végi Mesterek Tornája ötödik helye után, már van két Grand Slam bronza idén és már Eb harmadik helye is.

Az Atomerőmű SE versenyzője Lisszabonban két ippongyőzelemmel kezdett, aztán a negyeddöntőben vereséget szenvedett az olasz Giuffridatól aranyponttal. Viszont a vigaszágon ismét két siker következett. Előbb az izraeli Cohen ellen, majd jöhetett a brontzmeccs Ana Perez Box-szal. 

A spanyolt legutóbb a tel-avivi Grand Slamen megverte, itt azonban nagyobb csata bontakozott ki, hiszen hossabbítás döntött a győzelemről, amelyből egy perc telt el, amikor a bíró egy szőnyeg melletti akció után állást vezényelt. A zsűri azonban visszanézte a jelenetet, a fülhallgatón ismertette álláspontját a várakozó mérkőzésvezetővel, aki erre újabb vazaarit ítélt Puppnak, és ez már a diadalt jelentette.

Pupp Réka ezzel a harmadik hellyel a  magyar cselgáncssport 48. Eb-bronzérmét gyűjtötte be a Pavilhao Atlanticóban, és megerősítette olimpia kvótáját a világranglistán. 

A nap másik magyar indulója Kármán Andrea egy vereség után kiesett. 

Cselgáncs Európa-bajnokság, Lisszabon:

A magyarok pénteki eredményei, női 52 kg: 1. forduló: Pupp Réka–Ana Viktorija Puljiz (horvát) 10–0, 2. forduló: Pupp Réka–Amber Ryheul (belga) 10–0

Negyeddöntő: Pupp Réka–Odette Giuffrida (olasz) aranyponttal, intéssel 0–10.

a vigaszágon: Pupp Réka–Gili Cohen (izraeli) 7–0,  3. helyért: Pupp Réka–Ana Perez Box (spanyol) aranyponttal 10–0

57 kg:  1. forduló: Kármán Andrea–Anna Kuczera (lengyel) 0–10