• 2024 04 27

Galambos Péter aranyérmes Zágrábban

Eb-elsőség után, győzelem a világkupán is

A könnyűsúlyú egypárban Európa-bajnoki címvédő Galambos Péter aranyérmes lett szombaton az evezősök zágrábi világkupaversenyén.

Az evezős világkupa zágrábi versenyén hasonló lebonyolítás volt, mint az olimpia kvalifikációs versenyen Vareseben. Csak itt a várható rossz idő miatt döntöttek úgy a szervezők, hogy egy napon rendezik a középdöntőket és a finálékat. jelesül szombaton. 

Mindez a legkevésbé érintette Galambos Pétert, aki a selejtezőből egyenes ágon jutott be a könnyűsúlyú egypár döntőjébe. Galambos - a pénteki előfutamában aratott fölényes győzelmet követően - a szombati A döntőben magabiztosan utasította maga mögé riválisait. Köztük a szám másik magyar indulóját, Szigeti Rolandot is, aki a hatodik helyen ért célba. A versenyszám egyébként nem az olimpiai program része. 

Az olimpiai versenyprogramban szereplő női kétpárban a Horváth Kitti, Krémer Eszter magyar egység harmadik lett.

A vk további négy magyar hajója szintén olimpiai versenyszámokban indult, közülük a normálsúlyú egypárban tokiói kvótát szerző Pétervári-Molnár Bendegúz a a B-döntőben lett 6., Ács Kristóf a C fináléban második.

A férfiaknál a Juhász Tamás, Koncsik Dominik egység a B-döntő első helyét szerezte meg. Kétpárban pedig Bácskai Máté és Szabó Márton végzett összesítésben a 10. helyen.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség