• 2024 04 28

Hírhalom - 2022. 10.03.

Keddi magyar sporthírek

Minden, ami magyar sport

Asztalitenisz: A magyar női válogatott 3-0-ra kikapott hétfőn a második helyen kiemelt japán együttestől a Csengtuban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság harmadik fordulójában.

A női válogatott - amely eddig egyszer nyert, kétszer kikapott - kedden Lengyelország ellen zárja a csoportkört, míg a két győzelemmel és egy vereséggel álló férfi gárda ellenfele Japán lesz az utolsó fordulóban.
A csoportszakasz után az első két-két helyezett, valamint a nőknél a négy, a férfiaknál a két legjobb csoportharmadik jut tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé. A vb vasárnapig tart.

Vízilabda: Az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapata Splitben, a Genesys OSC pedig Kotorban játszik a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

    A Vasas a Jadran Split mellett a szerb VK Sabac, az olasz RN Savona és a román Steaua Bucuresti csapatával találkozik.  A selejtezősorozatba most bekapcsolódó OSC a vendéglátó Primorac Kotor mellett a görög Vuliagmenivel és a francia Tourcoing együttesével küzd meg a két továbbjutó helyért. A csoportok harmadik és negyedik helyezettjei az Eurokupában folytatják majd szereplésüket, a tornákat jövő hétvégén rendezik.

Jégkorong: Székesfehérvár - elsősorban a jégkorongot kiszolgáló - multifunkciós csarnokának készültsége jelenleg 25 százalékos és 2023 végére elkészül - mondta el a hétfői munkaterület bejáráson a város polgármestere. Az Alba Aréna elsődlegesen a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat otthona lesz, emellett kulturális programoknak, vásároknak, nemzetközi és hazai konferenciáknak is helyet ad majd. Hozzátette: a csarnok befogadóképessége jégkorong meccseken 6000, koncertek és egyebek események esetében akár 8000 fő is lehet.
 

Lovassport: Nyolcvanhárom évesen szombaton elhunyt Váczi Ernő, a fogathajtók korábbi szövetségi kapitánya.

Extrém sportok: A hétvégi rossz időjárás, lavinák és két serpa halála miatt Győrffy Ákos, a Kalifa Alpin Csapat tagja végül csúcstámadás nélkül fejezte be a Kalifa 8000-es síexpedíciót a nepáli Manaszlun