• 2024 05 19

A kazah bajnok ellen kezd a Ferencváros a BL-ben

Szeiler József értékelte a sorsolást

A Ferencváros kazah Tobollal küzd meg a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulóban. A magyar bajnok idegenben kezdi meg a szereplését július elején.  A BL-csoportkörig négy párharcot kell megnyernie  Csercseszov csapatának. Az orosz edző szerint: már a kazahok is képesek jó focit játszani.

A korábbi ferencvárosi kapus honlapunkank úgy nyilatkozott, hogy két győzelemmel kellene az FTC-nek továbblépnie, bár nehéz ellenfél a Tobol.
A 14 csapatos kazah élvonal előző kiírásában a Tobol 61 pontot szerzett, néggyel többet, mint a második Asztana, és a bajnokságban csupán egyszer kapott ki. A Tobol története során másodszor lett bajnok az első osztályban, az első aranyérmet 2010-ben nyerte.  A Tobol az idei kazah pontvadászatban 12 forduló után az ötödik helyen áll a tabellán. A Ferencváros, ha továbbjut az 1. fordulóból, a selejtező 2. körében is kiemelt lesz.
A kétszeres kazah bajnok a hazai mérkőzéseit a 9500 férőhelyes, multifunkcionális kosztanaji stadionban játssza. Az első futballmérkőzést 1967-ben rendezték ott, 2002-ben némi fejlesztésen esett át a sportcentrum. A szerb Milan Milanovics irányította csapat kerete a Transfermarkt adatai alapján 11.13 millió eurót ér (a Fradié mintegy 41 millió eurót), legértékesebb játékosa az 1.7 millió euróra taksált csatár, a 62-szeres üzbég válogatott Igor Sergeyev, de a legnevesebb futballistája nem ő, hanem a korábbi Manchester United-játékos, a 35 éves Zoran Tosics.