• 2024 05 01

Bizakodva várja az Ek-döntőt a Budaörs

Negyedik fináléjában az első kupagyőzelem megszerzése a cél

Az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata bízik abban, hogy a döntő pénteki első mérkőzésén olyan eredményt ér el spanyol riválisa otthonában, amely után bizakodva várhatja a visszavágót a második számú kontinentális sorozatban, az Európa-kupában.

    Az idén alapításának centenáriumát ünneplő klub az elmúlt négy kiírásból harmadszor játszhat finálét ebben a sorozatban, s története során hatodszor szerez érmet a kontinentális porondon, eddig három ezüst és két bronz a mérlege.
    A hétszeres magyar bajnok megszakítás nélkül a 21. európai idényét teljesíti, s hagyományosan csak magyar játékosokkal veszi fel a küzdelmet a riválisokkal.
    Az idei döntőben a spanyol Museo de la Almendra Francisco Morales lesz az ellenfél.
    "Náluk egy kínai az egyes játékos, aztán van egy szerb és egy portugál, aki a hármas helyen szokott játszani. Erősek, de ez egy döntő, itt gyenge riválissal már nem fogunk találkozni" - mondta az MTI-nek Bachman Péter, a Budaörs vezetőedzője.
    A saját összeállításukkal kapcsolatban úgy fogalmazott, csak közvetlenül a találkozó előtt dől el, kik állnak asztalhoz. Póta Georgina kedden még Havirovban játszott negyeddöntőt WTT-versenyen, Madarász Dóra pedig a múlt héten ugyancsak a csehországi helyszínen harcolt vegyes párosban az olimpiai kvótáért. A játékosok tehát nem a legfrissebbek, de mivel a párizsi indulási jogért zajló versenyfutásban jól állnak, jó hangulatban várják a döntőt is.
    A Budaörs már szerdán elutazott Priego de Córdobába, a pénteki összecsapás ugyanis rendhagyó időpontban, déli 12 órakor kezdődik.
    "Nem tudom, mi az oka ennek a korai kezdésnek, ahogy láttam, már az elődöntőjükben is ez volt a menetrend. Csapatmeccseken mi a délutáni-esti időpontokhoz vagyunk szokva, de a nemzetközi versenyeken azért nem ritka a 9 vagy 10 órás kezdés sem, úgyhogy tudunk ehhez alkalmazkodni" - mondta Bachman Péter.
    A célokat tekintve a szakember közölte: jó hír, hogy idegenben játszhatják az oda-visszavágós párharc első felvonását, és nyilván szeretnének olyan eredményt elérni Spanyolországban, hogy bizakodva várhassák a visszavágót.
    "Az új rendszerben a 3:0 és a 3:1 ugyanannyit ér, és a két mérkőzés után lehet úgynevezett aranymeccs, de én azért nem szeretném, hogy odáig eljussunk, mert az eléggé orosz rulett-szerű. Nekik megyünk kint, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. Remélem, hogy a körülményekhez képest frissek lesznek a lányok" - mondta.
    A visszavágóra jövő szombaton kerül sor Budaörsön, 18 órától.
    Magyar női klubcsapat legutóbb 19 éve, 2005-ben nyert az Európai Asztalitenisz Szövetség égisze alá tartozó kupasorozatot, akkor a Postás lett ETTU Kupa-győztes - ez az Európa-kupa jogelődje.