• 2024 05 03

A Récsei, Vecsernyán duó kvótát szerzett gyaloglásban

A magyar kettős 36 párost megelőzve az utolsó kvótaszerző helyen végzett.

A Venyercsán Bence, Récsei Rita duó vegyesváltóban indulási jogot szerzett Magyarországnak a törökországi Antalyában megrendezett gyalogló csapat-világbajnokságon.

A mezőny a déli melegben vágott neki a versenynek, ahol 22 kvótát osztottak. A magyar páros 10 km-nél a 44. helyen haladt a 67 fős mezőnyben és kilométerről kilóméterre jött fel, 20-nál 36. helyen mérték, 30-nál a 34. helyen lépte át az időmérő pontot.

Küzdöttünk a meleggel, és amikor az utolsó szakaszban átvettem a váltót, tudtam, hogy nagyon közel vagyunk a kvótához. Amikor beértem aztán nagy volt az öröm." – nyilatkozta a befutó után Récsei Rita, aki végül a 31. helyen hozta be a váltót 3 óra 7 perc 46 másodperccel a rajt után. 

Venyercsán Bence is a meleget emelte ki, mint extra nehezítő körülményt. „A pálya ugyan jónak mondható volt, de nulla árnyék volt. Igyekeztünk figyelni a  frissítésre, és arra, hogy hűtsük magunkat. Összesítésben a 31. helyen végeztünk. 22 kvótát osztottak itt ki, és miénk lett a 22. indulási jog” – tette hozzá Venyercsán Bence.

Ami a további magyar érdekeltségű versenyszámok eredményeit illeti, a felnőttek egyéni versenyében Spiller Tiziana a 36. helyen végzett 20 kilométeren,  az U20-asok között 10 kilométeren Kovács Alexandra a 28., Erdős Judit pedig a 34. helyen zárt.

(Fotók: atletika.hu)