• 2024 05 18

Visszavágott a Veszprém

A Győr és az FTC is befejezte a csoportkört

Győzött a Veszprém, kikapott az FTC. Ez történt a kézilabda Bajnokok Ligájában szombaton

A Telekom Veszprém házigazdaként kilenc góllal legyőzte a svéd IFK Kristianstad csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szombaton.  A magyar csapat egy héttel ezelőtt meglepetésre három góllal kikapott a svéd bajnok otthonában.

    férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
Telekom Veszprém-IFK Kristianstad (svéd) 36-27 (20-14)

a Veszprém gólszerzői: Tönnesen 8, Nenadic 5, Nilsson, Mahé 4-4, Manaszkov, Strlek, Mackovsek 3-3, Gajic 2, Nagy L., Balgotinsek, Jamali, Lékai 1-1

    A hazaiak keretéből ezúttal René Toft Hansen és Gasper Marguc maradt ki taktikai okok miatt. A lelátón a legfanatikusabb veszprémi szurkolók szektora a kezdés pillanatában teljesen üres volt, így tüntettek kedvenc csapatuk gyenge szereplése miatt, de néhány perc elteltével elfoglalták helyüket.
    Pontos, erős lövéseiknek, és Sterbik Árpád bravúrjainak köszönhetően remekül kezdtek a házigazdák (5-1), ezt követően pedig kettesével szerezték a gólokat a csapatok.
    A veszprémiek a mostani szezonban szinte minden szoros mérkőzésen, mindkét félidőben nagyjából húsz perc után elfáradtak fejben és fizikailag egyaránt, most azonban kitartott a kezdeti lendületük. A vendégek vezetőedzője a 24. percben már másodszor kért időt, csapata Valter Chrintz eredményessége ellenére hétgólos hátrányban volt, amiből a szünetig csak egyet tudott ledolgozni.
    A második felvonás elején Kent Robin Tönnesen góljaival tovább növelte a különbséget a hazai együttes (25-16), majd a folytatásban felváltva születtek a találatok. A magyar csapat játékosai ezúttal végig bírták a mérkőzést, amit ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek meg.
    Az A csoportban sereghajtó Kristianstad legeredményesebb játékosa Valter Chrintz volt nyolc góllal.
    A hat győzelemmel és egy vereséggel rendelkező magyar bajnok MOL-Pick Szeged vasárnap a dán Skjern HB együttesét fogadja, a négy sikerrel és négy vereséggel álló Veszprém pedig szerdán a német Rhein-Neckar Löwen otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A címvédő Győri Audi ETO KC húsz góllal legyőzte otthon a horvát Podravka Koprivnica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában szombaton. A győriek százszázalékos teljesítménnyel zártak a D csoportban, vagyis a maximális nyolc pontot viszik magukkal a középdöntőbe.

        női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, C csoport:
Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) 37-17 (17-9)
----------------------------------------------------------
a Győr gólszerzői: Kristiansen 6, Amorim 5, Hansen, Görbicz, Groot, Bódi 4-4, Knedlikova, Brattset 3-3, Afentáler, Varga, Fodor, Puhalák 1-1

    A győrieknél ezúttal sem léphetett pályára a sérülésből gyógyuló Tomori Zsuzsanna, és a norvég Nora Mörk.
    A hazaiaknak győzniük kellett, hogy maximális pontszámmal jussanak a középdöntőbe, a vendégeknek viszont pontot kellett volna szerezniük, hogy kiharcolják a továbbjutást.
    A várakozásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően jól kezdte a találkozót az ETO, amely tíz perc alatt megnyugtató előnyre tett szert (8-3). A címvédő a holland Nycke Groot vezérletével a folytatásban is lendületes, eredményes támadásokat vezetett, és jól védekezett, így nyolc találattal vezetett a szünetben.
    A második félidő elején tíz gól fölé nőtt a különbség, Zlatko Saracevic vezetőedző már a 37. percben kikérte harmadik idejét. Az első felvonásban Kiss Éva, ebben az időszakban pedig Kari Aalvik Grimsbö védett remekül, nekik is köszönhető, hogy csapatuk 10-0-s sorozatot produkált, a Podravka több mint 15 percen át nem tudott betalálni.
    Még tíz perc volt hátra, amikor már húsz találattal vezettek a házigazdák, és ezt meg is őrizték a végéig.
    A Győrnek ez volt az utolsó tétmérkőzése idén, legközelebb január 2-án a Ferencváros elleni hazai rangadón lép pályára, mivel a bajnokság a november 29-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság miatt szünetel. A Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulóját január végén rendezik.

    A csoport végeredménye: 1. Győr 12 pont, 2. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6, 3. Thüringer HC (német) 3, 4. Podravka Koprivnica 3
    Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

       A Ferencváros nyolc góllal kikapott a norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában szombaton.   Az FTC korábban házigazdaként legyőzte norvég ellenfelét, a román CSM Bucurestitől viszont mindkétszer kikapott, így a D csoport harmadik helyén végzett, és csupán két pontot visz magával, mivel a kiesett német Bietigheim elleni két siker nem számít bele a középdöntős pontokba.

      női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, D csoport:
Vipers Kristiansand (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria 35-27 (18-14)

a Ferencváros gólszerzői: Háfra 8, Pena, Mészáros 5-5, Hornyák 4, Schatzl 2, Klivinyi, Lukács, Kovacsics 1-1

    A Ferencvárosban ezúttal sem léphetett pályára a sérülésből gyógyuló Szikora Melinda, a holland Danick Snelder, valamint a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac. A spanyol Nerea Pena betegséggel küszködött a héten, Hornyák Dórának pedig egy ideig ez volt az utolsó mérkőzése, mert gyermekvállalás miatt szünetelteti a pályafutását.
    Jól kezdte a meccset a Vipers (5-2), rendkívül gyors, olykor csupán két-három passzból álló támadásaira nem volt ellenszere a gyengén védekező FTC-nek. A magyar csapat a 16. percben már három kihagyott büntetőnél tartott, és a lecserélt kapust, Bíró Blankát hamarosan visszaküldte Elek Gábor vezetőedző, mert Szemerey Zsófia sem tudott védésekkel segíteni.
    Támadásban becsúszott több technikai hiba - belemenés, lépéshiba -, és bár a hazaiak némileg visszavettek a tempóból, Linn Jörum Sulland vezérletével négygólos előnyt alakítottak ki a pihenőig.
    A szünet után sem változott a helyzet, a magyar csapat védekezésben és támadásban sem tudott olyan hatékonyan teljesíteni, mint ellenfele, amely magabiztosan őrizte előnyét. Az utolsó tíz percben végképp fáradni látszottak a vendégek, ráadásul a norvégok kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Katrine Lunde egyre több bravúrt mutatott be, így tetemesre nőtt a különbség.
    A Vipers legeredményesebb játékosa Sulland volt nyolc góllal.
    A Ferencvárosnak ez volt az utolsó tétmérkőzése idén, legközelebb január 2-án a Győr otthonában sorra kerülő rangadón lép pályára, mivel a bajnokság a november 29-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság miatt szünetel. A Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulóját január végén rendezik.

 A középdöntő 2. csoportjának állása:
1. Győr 8 pont, 2. CSM Bucuresti (román) 6, 3. Vipers Kristiansand 4, 4. Krim Mercator Ljubljana és Thüringer HC 3-3, 6. Ferencváros 2
    Az FTC-Győr meccset február, a Győr-FTC találkozót pedig március első hétvégéjén rendezik.