• 2024 05 19

Nem nyert Felcsúton a Videoton, ami könnyen a bajnoki címébe kerülhet

Döntetlen a rangadón

A bajnoki aranyért folyó csata továbbra is nyílt maradt. A Videoton tavaly után idén sem tudott a maga javára fordítani egy bajnoki döntőnek is beillő meccset, de mivel ezt a Ferencváros sem tette meg, így nagy kérdés, hogy kié lehet a bajnoki cím.

Fotó: facebook/Videotonfc

Gólt nem hozott, csak két piros lapot az első és a második csatája, ami könnyen jelentheti, hogy a Videotonnak idén is csak az ezüst jut. A Ferencváros pontelőnnyel várhatta a Videoton elleni idegenbeli bajnoki rangadót, azonban ennek ellenére támadólag lépett föl. Paintsil óriási helyzetben csak azért hibázott a meccs elején, mert Pátkai visszarántotta, amiért jogosan kérhettek számon a vendégek egy büntetőt Bognár játékvezetőn. Hogy Thomas Doll miért nem rakta be a kezdőbe a góllövőlista éllovasát, Varga Rolandot nem tudni, de a Fradi kulcsember már idejekorán beszállt, hiszen Koch sérülése miatt jöhetett a kényszercsere. Varga, aztán ha már bejött, el is dönthette volna a meccset, de előbb három méterre a kaputól nem találta el a labdát, majd szabadrúgásból a felső lécet is leporolta. A 3747 néző nagy csatát láthatott, de jó meccset nem. A fordulás után a Videoton képtelen volt dűlőre jutni a Fradi védelemmel, Lazovics is számon kért a bírón egy lökést és egy büntetőt, de helyzetbe a vendégek és ismét Paintsil került. Ám Kovácsik ismét védett. A hajrában aztán nem jöttek már helyzetek, csak kiállítások. Fernando Gorriarán műesésért kapta a második sárga lapját és ezért mehetett zuhanyozni, a túloldalon pedig egy talán túl szigorúan megítélt szabálytalanság után Danko Lazovics is megkapta a második színes kártyáját, ami után ő is idő előtt fejezte be a meccset. De nem biztos, hogy megússza egy meccsnyi eltiltással,  hiszen a fegyelmi bizottság előtt nem biztos, hogy jó ómen, gúnyosan megtapsolni a bírót.

Videoton-Ferencváros tehát 0-0. Maradt négy forduló, és maradt a győzelmi kényszer is mind a két csapatnak.

Ahogy a felsőházban úgy lejjebb is minden nyílt. A következő eredmények születtek ugyanis az OTP Bank Liga 29. fordulójában:

Balmazújváros – Újpest 1-1

DVTK – Mezőkövesd 0-1, mindez a diósgyőri stadionavatón.

Haladás- Puskás Akadémia 3-2

Budapest Honvéd – Debrecen 1-3

Vasas- Paks 0-1

Így tehát első az FTC, amelynek egy pont az előnye a Videoton előtt. A harmadik helyen a Paks áll, amelynek ugyanúgy 42 pontja van, mint a negyedik Újpestnek. Ötödik a DVSC, hatodik a Honvéd 40-40 ponttal. Hetedik helyen a PAFC áll 36 ponttal. De biztonságban senki sem érezheti magát, hiszen a Haladásnak 34 pontja van, a Mezőkövesdnek 31, a DVTK-nak 30. A kieső helyen pedig jelen pillanatban a Vasas és a Balmazújváros áll. Előbbi a 11-ik 30 ponttal, utóbbi az utolsó 29-cel.