• 2024 05 17

U23-as Eb: két érem, nyolc helyezés kötöttfogásban!

Utánpótlás birkózó sikerek

Az Isztambulban zajló U23-as Európa-bajnokságon véget ért a kötöttfogásúak küzdelme, méghozzá nagyszerű magyar eredményekkel: tíz versenyzőnk közül nyolc helyezett lett, köztük két érmes!

A legtovább ifjabb Losonczi Ottó (67 kg) jutott, aki norvég és szerbiai rivális (utóbbinak, Nagy Szebasztiánnak visszavágott a tavalyi szombathelyi Eb-n elszenvedett vereségért) technikai tusos legyőzésével menetelt a döntőbe. Itt 7-3-ra kikapott az orosz Mirzojantól, így végül ezüstérmet szerzett. Érdekesség, hogy neki 2015-ből, a junior korosztályból is van egy Eb-második helye, amit szintén Törökországban vívott ki.

 
Szép győzelmek és egy-egy vereség után összesen hét honfitársunk volt érdekelt a bronzmérkőzéseken: végül Almási Ferenc (130) állhatott a dobogó alsó fokára, míg Kovács Bence (55), Torba Erik (63), Lévai Tamás (72), Losonczi Dávid (82), Vitek Dáriusz (87) és Török Zsolt (97) ötödik lett.
 
A nők is megkezdték szereplésüket, Galambos Ramóna (55) eljutott az elődöntőbe, ahol fordulatos derbin 5-4-re kikapott az orosz Menkenovától, így csütörtökön a bronzért száll csatába.