• 2024 05 03

Újabb két magyar aranyérem az Ifjúsági Olimpián

Késely és Pusztai is nyert

Újabb két aranyéremmel Magyarország második az éremtáblázaton az Ifjúsági Olimpián. A Buenos Airesben rendezett Ifjúsági Olimpia harmadik versenynapján két arany, két ezüst és egy bronzérmet szereztek a magyar fiatalok.

Késely Ajna a 800 méteres gyorsúszásban nyerte a magyar küldöttség hatodik aranyát. A magyar úszónő a hajrában öt másodpercet vert argentin vetélytársára és így győzött.  Pusztai Liza esélyes volt a női kard egyéni aranyérmére és ezt az esélyét végül meg is valósította. A döntőben a mexikói Botello Cervantes ellen győzött 15-9-re és ezzel a és a magyar küldöttség 7. aranyérmét szállította.

A két arany mellett Milák Kristóf szintén az uszodában parádézott, de ezúttal 38 századmásodperccel a második helyre szorult a 100 méteres pillangóúszásban. Míg Jármy Vince a díjugrató csapatviadalon az európai gárda tagjaként lett második, a judos Vég Zsombor pedig megnyerte a bronzcsatát, így a harmadik helyen végzett.

Mellettük Ilyés Laura hatodik lett 200 méter háton, míg a súlyemelő Árva Cintia Andrea az 53 kg-os mezőnyben negyedik lett.