• 2024 05 02

Megkezdődött a nemzetközi idény a hódeszkásoknak is

Csillag Dávid pontgyűjtése az Europe Cup sorozatban

Az ausztriai Pitzalban szerdán és csütörtökön is Európa Kupa futamot rendeztek, ahol Csillag Dávid snowboard krosszban előbb 55., majd a 34. helyet szerezte meg.

Csillag Dávid tavaly a harmadik számú nemzetközi sorozatban a European Snowboardcross Tour ausztriai állomásán megszerezte pályafutása első győzelmét. Idén viszont szintet lépett és világkupa sorozat után a második legrősebb megmérettetésen, azaz az Európa Kupa viadalokon kezdte el gyűjtögetni a pontokat, no és a tapasztalatot. Az érdi snowboardos számára minden pont számít, hiszen ahhoz, hogy elindulhasson a világkupa sorozatban, a FIS pontjainak az átlagát 50 fölé kell tornáznia. Ekkor van lehetsősége indulni a VK sorozatban és a világbajnokságon, ahonnan kvalifikáni lehet az olimpiára. Ami azért még odébb van, hiszen a legközelebbi téli játékokat 2022-ben Pekinben és környékén rendezik.

Nos a 2019-es szezon biztatóan indult. Hiszen az első versenyen Pitzalban ugyan 55. lett, de csütörötkön ugyanott már 34. A mezőny igazán népes és nemzetközi volt, hiszen összesen 116-an indultak a második napon, úgy hogy az első 10-be két amerikai és egy japán is beverekedte magát.

Csillag Dávid egyébként a most megszerzett pontjaival a 44. helyen áll az Európa Kupa összesített rangsorában snowboardkrosszban. Slopestyle-ban ennél is jobb a magyar helyzet, hiszen Fricz Botond a november közepén Landgraaf-ban elért harmadik és ötödik helyével összesítésben is ötödik.