• 2024 05 17

Körmendi győzelem, pécsi bosszúság az Európa Kupa nyitófordulójában

A baranyai csapat egy ponttal kapott ki Pozsonyban

Megkezdte szereplését két férfi kupacsapatunk a kosárlabda Európa Kupában. A PVSK-VEOLIA Pozsonyban, az Egis-Körmend Dániában lépett pályára a nyitómeccsen.

Férfi kosárlabda Európa Kupa, 1. forduló, A csoport:
Inter Bratislava (szlovák) - PVSK-VEOLIA 88-87 (25-15, 20-24, 21-25, 22-23)

Rögtön az első fordulóban egy pikáns mérkőzéssel kezdte meg várt nemzetközi szereplését a PVSK-VEOLIA gárdája. A baranyai csapat jól játszva, komoly tartást mutatva a szlovák fővárosban, az első negyedben összeszedett tízpontos deficitet három harmadon keresztül szívós munkával ledolgozta. A sport lélektana alapján nyernie kellett volna a mérkőzést annak a csapatnak, amely kitartó munkával lépésről lépésre dolgozza le hátrányát, ennek ellenére balszerencsés módon az utolsó pillanatban minimális különbségű vereséget szenvedett. A teljesen kiegyensúlyozott mérkőzésen nüanszok döntöttek A vendégek három negyedet megnyertek, a statisztikai mutatók alapján is csak a büntetők értékesítésében maradt alul a magyar csapat, melynek legjobb dobója a húsz pontig jutó Charles Justin Aiken volt. 

Férfi kosárlabda Európa Kupa, 1. forduló, H csoport:
Bakken Bears (dán)-Egis Körmend 81-87 (25-17, 19-23, 19-17, 18-30)

A Körmendnek sikerült, ami a pécsieknek nem. Hasonlóan kezdtek a vasiak, mint a kupanapon érintett másik magyar csapat. Az első negyedben hátrányba kerülve futottak az eredmény után. Az utolsó negyed előtt a hazaiak vezettek hat ponttal, ám a Körmend a végjátékban extrát teljesített, és összességében magabiztosan győzött. Minden dobásnemben jobb volt a vasi alakulat, megérdemelt győzelméből Jordon Milik Varnado vette ki leginkább a részét 23 ponttal.