• 2024 05 16

Szoros meccsen kapott ki a svédektől a vb-re készülő jégkorong-válogatott

Acélos hajrá

A nurszultáni divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 4-3-ra kikapott a vb-címvédő svédektől pénteken a Tüskecsarnokban.

A férfi válogatott VB-felkészülési mérkőzése:
Magyarország-Svédország 3-4 (0-1, 0-2, 3-1)

gól: Bartalis (46.), Terbócs (47.), Sárpátki (55.), illetve Bristedt (18.), Bengtsson (26.), Andersson (29.), Rasmussen (46.)

Ledületesen kezdett a magyar válogatott a regnáló világbajnok, de erre a mérkőzésre zömében hazai bajnokságban szereplő játékosokra (az sem akármi) építő Svédország ellen. Ám hiába a jó kezdés, a skandinávok szerzett vezetést az első harmad hajrájában, amit a másodikban további két góllal megnöveltek. A mieink küzdelemben igen, de eredményességben nem tudták megközelíteni ellenfelüket. Legalábbis két harmadon kerseztül. A harmadikban ugyanis, bár svéd góllal kezdődöt a játékrész, a magyarok tamadásaitól és góljaitól zengett a teltházas Tüskecsarnok. A mieink tíz perc alatt minimálisra csökkentették hátrányukat és ha az utolsó percekben, miután Vay Ádám lehozatala után hat az ötre támadott válogatottunk a jégkorong istene mellénk áll sikerül is utólérni a nagynevű riválist. Nem így lett, de nem is baj, majd a vb-n álljon a csapat mellé a szerencse. Szükség is lesz rá...

Addig is tovább tart a felkészülés. A jövő héten Miskolcra költözik a magyar válogatott, ahol szerdán és pénteken is a lengyelekkel mérkőzik meg. Az utolsó héten újra Budapesten lesz az edzőtábor, április 17-én Szlovéniával játszik a Tüskecsarnokban a válogatott. Ezután Angliában két A csoportos ellenféllel, az olaszokkal és a britekkel találkozik a felkészülés végén. A világbajnoki keret április 24-én utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.