• 2024 05 17

Ez történt 2019-ben - Május

BL döntők hónapja Budapesten.

Új edzővel is győzött a Győr a BL-ben, a visszavonuló Nagy Lászlóval bajnokságot nyert a Veszprém.

A női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét Budapesten rendezték. A fináléban a Lyon, Marozsán Dzseniferrel a soraiban 4-1-re győzte le a Barcelonát a Goupama Arénában.

A kézilabda női Bajnokok Ligájában az immáron megszokott módon szintén Budapesten rendezték a döntőt, a Papp László Sportarénában, és immár megszokott módon a Győri Audi ETO KC nyerte a trófeát. A győriek ezúttal a Rosztov Don ellen nyerték meg a sorozat utolsó meccsét, drámai találkozón 25-24-re. Ezúttal már Danyi Gáborral nyerte meg a csapat a legrangosabb európai trófeát. Emellett a Magyar Kupa sikerrel és a bajnoki győzelemmel tökéletes lett a Rába-parti együttes idénye. A második számú nemzetközi női kupában is magyar siker született, hiszen a Siófok a dán Esbjerg elleni párharcban szerezte meg az EHF-kupát.

Egy kézilabda legenda bejelentette a visszavonulását. Nagy László májusban kijelentette, hogy a júniusi BL-döntő lesz az utolsó esemény a pályafutásában. Zárásként a hazai porondon bajnoki címet ünnepelt, miután a Veszprémmel az első meccsen fölényes győzelmet aratott a Szeged ellen, amit már nem tudtak behozni a Tisza-partiak a visszavágón.

A női kosárlabda Euroligában a Sopron az egy évvel korábbi ezüst után ezúttal a bronzérmet szerezte meg, legyőzve a Prágát a kisdöntőben.

Kapcsolódó cikkek: 2019. január  2019. február  2019. március  2019. április  2019. június