• 2024 05 18

Háromból egy magyar páros jutott a második fordulóba

Kiesett a tavalyi döntős Pergel, Szudi kettős

Miután a selejtezőből egyik versenyszámban sem jutott magyar a főtáblára, csak a kiemelteknek szurkolhattunk a budapesti asztalitenisz World Tour Hungarian Open második szakaszában.

A párosok a legjobb 16 között kezdték meg a főtáblás küzdelmeket, és egyedül a magyar férfi páros, Ecseki Nándor és Szudi Ádám jött el győztesen az asztaltól. Ők az Anton Kallberg, Elias Ranefur svéd kettőssel vívtak hatalmas csatát. A magyaroknál több mint húsz hellyel hátrébb rangsorolt skandinávok az első játszmában még nem tudtak közel kerülni a magyarokhoz, ám a folytatásban előszőr egyenlítettek (15-13) majd további két rendkívül kiélezett játszmára kényszerítették Szudiékat, ám ha nehezen is, de a hazai duó igazolta a papírformát és a nyolc közé lépett. A negyeddöntőben a Togami, Uda japán párost búcsúztató indiai Achanta, Gnanasekaran kettős lesz az ellenfelük holnap délelőtt. 

Időrendben a mieink vegyespárosa kezdte a versenyzést a mai napon. Méghozzá komoly esélyekkel, hiszen tavaly a döntőig jutott Budapesten Pergel Szandra és Szudi Ádám. Bár mindketten befejezték az egyéni versenyzést, hihettük, hogy összeszokott kettősüknek nem lehet gond az Achanta, Barta indiai duó legyőzése. Annak fényében meg különösen, hogy a mieink célja a lehető legtöbb ranglistapont begyűjtése volt a tornán, a tokiói kvóta megszerzésért folytatott versenyben. Ehhez képest döcögősen indult, hiszen az indiaiak hozták az első játszmát. A folytatásban jobban koncentrált a magyar kettős, a játék is kezdett összeállni és simán fordítottak Pergelék. A negyedik játszma hozta a meglepő fordulatot, hiszen a mérkőzés végét váró magyar szurkolók meglepetten láthatták az indiaiak feltámadását, és azt, hogyan blokkoltak le a döntő játszmára kényszrült magyarok. Ott aztán az ellenfél gyorsan hárompontos előnyre tett szret, amit a Pergel, Szudi duó már nem tudott behozni, és meglepetésre búcsúzott a versenytől.     

 

Pergel Szandra nem sokat pihenhetett a vereség után, fél óra sem telt el, mikor Madarász Dóra oldálán már a női páros nyolcaddöntőjéhez állhatott oda. Az első játszmán meg is látszott ez, hiszen a portugál szinekben induló Jieni Shao és Fu Yu sima szettben előnyt tudott szerezni. A mieink innentől futottak az eredmény után. A magabiztosan megnyert masodik játszma után szoros csatában 11-re elvesztették a nyerhető harmadikat, majd megint egyenlítettek viszonylag könnyen. Joggal remélhették a hasonló folytatást és a döntő játszmás győzelmet, de sajnos nem így történt. A portugál kettős jó taktikát választva meg tudta nyerni az utolsó szettet a nyolc saját adogatást elvesztő magyarokkal szemben, így a negyeddöntőbe jutott.   

Férfi páros nyolcaddöntő:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám (12.) - Anton Kallberg, Elias Ranefur (svédek, 39.) 3-1 (5, -13, 12, 10)

Női páros nyolcaddöntő
Pergel Szandra, Madarász Dóra (13.) - Jieni Shao, Fu Yu (portugálok, 81.) 2-3 (6, -9, 11, -7, 8) 

Vegyes páros nyolcaddöntő
Pergel Szandra, Szudi Ádám (14.) - Kamal Sharath Achanta, Manika Barta (indiaiak, 21.) 2-3 (8, -9, -6, 9, 7)