• 2024 04 27

Petráhn Barbara a síszövetség új főtitkára

Kívülről érkező főtitkár

A Magyar Sí Szövetség elnöksége 2021. január 5-től nevezte ki a szervezet új főtitkárának Petrahn Barbarát.

A szövetség közös megegyezéssel bontott szerződést az előző főtitkárral Szentgyörgyi Zoltánnal, aki másfél éven keresztül látta el feladatait. Dr. Fürstner József az újonnan megválasztott elnök és az új elnökség együttesen döntött a váltás mellett megköszönve Szentgyörgyi munkáját. 

Petrahn Barbara az Amerikai Egyesült Államokban nemzetközi üzleti tanulmányok és menedzsment szakon szerzett diplomát, ezt követően atlétika edzői képesítésre tett szert a Testnevelési Egyetemen. Korábban a Győri Atlétikai Club klubmenedzsere volt hét évig és a 2017-es Győrben megrendezett nyári EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) atlétikai versenyigazgatójaként is dolgozott. Jelenleg is az Európai Atlétikai Szövetség Fejlesztési Bizottságának tagja.

Petrahn Barbara így értékelte a szövetség honlapján a kinevezését: 

„Kívülről érkezem a sportágba, ennek van előnye és hátránya is, pozitívum, hogy nincsenek előítéleteim, elképzeléseim azonban igen, amelyeket szeretnék megvalósítani. Legfontosabb a sportág stabilitásának megerősítése és a bizalom visszaépítése. Gyorsan és hatékonyan dolgozó csapatot szeretnék kialakítani, amely a zavartalan szakmai munkát jelentős mértékben segíti”