• 2024 05 05

Visszavonulás után is a pálya mellett marad

Az olimpikon tollaslabdázó Krausz Gergely klubmenedzser lesz Pécsett

A 23-szoros magyar bajnok és a tokiói ötkarikás játékokon résztvevő Krausz Gergely az olimpia után döntött a visszavonulás mellett.

A bő 20 évig tollaslabdázó sportember honlapunknak elmondta: amit eddig elért, nem tudja már túlszárnyalni, valamint, hogy sportágában már nincs olyan cél, amit reálisan maga elé tudna tűzni. A továbbiakban pécsi klubjában fog menedzserként dolgozni, szervezési és marketing területen.

Hozzátette: célja, hogy a gyerekeket profi pályára terelje, ezzel is fejlődjön a sportág. Nemzetközi kapcsolatait is szeretné hasznosítani munkája során. Az eddigi legeredményesebb férfi tollaslabdázó a klubmenedzseri feladatok mellett az országos szövetségben elnökségi tagként is dolgozik.

A 27 éves Krausz felidézte, pályafutása első mérföldköve az volt, amikor 2014-ben felnőtt országos bajnok lett egyéniben. A következő fontos állomásnak azt tartja, amikor a legjobb száz közé került a világranglistán, majd sikerült mérkőzést nyernie a világbajnokságon, végül - első magyar férfi tollaslabdázóként - kijutott az olimpiára.

Jövő héten szerdától szombat estig Budaörsön rendezik a 46. Magyar Nemzetközi Bajnokságot a felnőttek mezőnyében.