• 2024 05 04

Póta Georgina BL formájában bízik a houstoni világbajnokság előtt

Nehéz vb-nek ígérkezik

Nincs könnyű helyzetben egyetlen magyar asztaliteniszező sem a houstoni világbajnokságot megelőzően, ugyanis talán minden idők legerősebb mezőnye várható a november 23-tól november 29-ig tartó seregszemlén. A legutóbbi, 2019-es egyéni világbajnokságot Budapesten rendezték, de az még egy teljesen más vb volt. A két évvel ezelőtti eseményen 109 ország játékosai vehettek részt, most viszont csak a világranglistáról lehetett kijutni a vb-re.

Póta Georgina, Madarász Dóra és Hartbrich Leonie személyében három női játékosunk utazik a vb-re. Hartbrichnak a budapesti után ez lesz a második felnőtt világbajnoksága. Póta Georgina jóval rutinosabbnak számít, ám jól tudja, hogy ettől még pokoli nehéz dolga lesz neki is. Gina elmondta: a világbajnokság nehezebb, mint az olimpia, ott ugyanis egy országból csak két ember indulhat egyéniben, itt viszont akár négy-öt kínai, szingapúri, japán vagy német is. A Budaörs kiválósága, aki a Bajnokok Ligájában hat mérkőzéséből ötöt megnyert elárulta: nem számít nagyon nagy sikerekre. Végül kiemelte: most egy új labdát vettekk elő, mert mindig cserélgetik. Ezzel a fajtával szerinte sokkal kevesebb fals lesz, és nem tudja, hogy ez mennyire kedvez majd neki.

Póta Georgina párosban Madarász Dórával indul. Teljesen új párosról van szó, edzeni is csak keveset tudtak először egymás oldalán. Az mindenesetre biztató, hogy Madarász is játékban van, hiszen itthon és külföldön is bőven volt feladata az utóbbi hetekben.

„Imádom Amerikát, a legutóbbi világbajnokságról pedig jó élményeket őrzök. Akkor nagyon jól játszottam, és remélem, hogy most hasonlóan jó sorsolásom lesz” - mondta Madarász Dóra a szövetség oldalán, aki vegyes párosban Ecseki Nándorral indul.

Lakatos Tamás szerdán tudta meg, hogy a luxemburgi Eric Glod lemondta a páros szereplést, így ő csak egyéniben indul. Lakatos 2017-ben az egyéni vb-n a legjobb 32 között fejezte be, most több mint bravúr lenne odáig bármelyik magyarnak eljutnia a 128-as főtábláról.