• 2024 05 15

DVTK-győzelem a sereghajtó ellen

Végig fölényben játszottak a piros mezesek

Győzelemmel folytatta a bajnoki rájátszásba jutásért való küzdelmet a DVTK Jegesmedvék csapata a szlovák jégkrongligában.

Nyolc napos szünet után lépett jégre újra a DVTK Jegesmedvék csapata, amely a liptószentmiklósiak otthonában, végig irányítva a mérkőzést, magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. Jack Walker nyitotta a vendég találatok sorát, majd a második játékrészben Magosi Bálint duplázta meg az előnyt. A záró harmadban Gőz Balázs debütált gólszerzőként ebben a szezonban, majd Galanisz Nikandrosz is a kapuba talált. Öt perccel a vége előtt tudtak ugyan szépíteni a hazaiak, ám ezt csak Adorján Attila shutout-ja bánta.

Tipsport, Szlovák jégkorongliga, alapszakasz:
MHK 32 Liptovsky Mikulás (szlovák)-DVTK Jegesmedvék 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
a magyar csapat gólszerzői: Walker (7.), Magosi (27.), Gőz (43.), Galanisz (46.)

Majoross Gergely csapata az Érsekújvár is győzött a teljes bajnoki forduló másik DVTK-szempontból fontos mérkőzésén. A tabellán a magyar csapat előtt elhelyezkedve az utolsó rájátszáspozícióért folytatott harcban közvetlen riválisnak számító gárda meglepetésre Kassán tudott nyerni, mégpedig végig vezetve, ám izgalmas végjátékban, üres kapus góllal biztosítva be a győzelmet. Ezzel a két csapat között nem változott a különbség a tizedik és tizenegyedik helyen.

(Fotó: dvtk.eu)