• 2024 05 04

Tóth Zita és Úry Bálint a felnőtt bajnok az alpesi sízők között

Vb után országos bajnokság

A világbajnokság a múlt héten ért véget, de a tavaszba forduló időben a Magyar Sí Szövetség gyorsan megrendezi az ob-t is ausztriai Obdachban csütörtökön és pénteken, amíg az időjárási viszonyok ezt lehetővé teszik. A verseny első napján az óriás-műlesiklást rendezték minden korosztálynak.

Nagy mezőnyre a vírushelyzet miatt nem lehetett számítani, A magyar elit azonban képviseltette magát. Az időjárás ellenére a pálya kemény volt, de így is többen kiestek a versenyből. Így Nagy Bence a felnőttek, míg Tóth Zita az ifik versenyében.

A felnőttek között a nőknél Tóth Zita ezúttal feledtette a a világbajnoki szereplését, hiszen ott mindenki többet várt tőle a VK pontjai alapján, azonban egyik versenyszámát sem tudta befejezni. Ezúttal viszont magyar bajnok lett, Junia Brigitta és Majtényi Hanna előtt. A férfiaknál Úry Bálint a vb-n is jól szerepelt ebben a számban, hiszen döntős volt, és ezúttal is győzött. Kékesi Márton és Beszterczey Kristóf előtt.

Az ifjúsági versenyzők között az országos bajnok szintén Úry Bálint lett, a második Pál Krisztián, míg a harmadik Beszterczey Kristóf. A lányoknál Majtényi Hanna győzött, Tóth Zita kiesése után Junia Brigitta és Körtvélyessy Dóra állhatott fel a dobogóra.

U14-ben a győztes Schneider Milánt, Halmágyi Barnát és Juhász András követte.  A lányoknál Tymcyna Dóra diadalmaskodott, Szalay Laura és Simon Lili előtt.

Körtvélyessy Dóra győzelmét hozta az U16-osok versenye, a dobogó második fokára Pártos Alexa, a harmadikra Szeghalmi Fanni léphetett fel. A fiúknál a Klinglmayr Lorenz, Stubits Kolos és Kovács Benedek volt a sorrend a dobogón.