• 2024 05 18

Majoros Bence kvótát szerzett az olimpiára

A 23 éves asztaliteniszező a 103. tokiói csapattag

Majoros Bence kvótát szerzett a tokiói játékokra az asztaliteniszezők egyéni olimpiai világselejtezőjén, Dohában.

Egy győzelem hiányzott Majoros Bencének az egyéni olimpiai kvótához és ezt az egy győzelmet meg is szerezte kedd délelőtt a magyar asztaliteniszező. A Dohában rendezett egyéni olimpiai világselejtezőn, négy táblán versenyeztek az indulók, és Majoros a kettes tábla döntőjében a belga Florent Lambiet ellen játszott. A világranglista alapján a magyar játékos volt az esélyesebb és ezt igazolta is a 23 éves Majoros. Aki a fináléban 4-1-re verte riválisát és ezzel kiharcolta az indulási jogot Tokióra, így pályafutása első olimpiájára készülhet. Majoros a 103. magyar kvótás.

Férfi egyéniben viszont nem sikerült újabb kvótát szerezni Katarban, miután Szudi Ádám kiesett a vigaszág első fordulójában. Kedd délután Vlagyimir Szidorenko volt a magyar bajnok ellenfele, a tét a vigaszág negyeddöntőjébe jutás volt. Azonban az orosz nagyon biztosan győzött. Szudinak még az áprilisi európai selejtezőn lesz lehetősége kiharcolni az egyéni indulás jogát, illetve Pergel Szandrával vegyes párosban nagyon jó helyzetben van a kvótaszerzést illetően.  

    Magyar részről nők nem szerepeltek az egyéni világselejtezőn, mert a csapat tavaly januárban indulási jogot szerzett Tokióra, és a háromfős válogatott két tagja egyesben is rajthoz állhat majd a japán fővárosban.

2-es tábla:
döntő:
Majoros-Lambiet (belga) 4-1 (6, 7, 9, -8, 8)

    vigaszág, a negyeddöntőbe jutásért:
Szidorenko (orosz)-Szudi 4-1 (7, 7, 12, -7, 4)