• 2024 03 28

Fucsovics kiesett Monte-Carlóban

Sonego nagy falat volt

Fucsovics Márton kikapott Lorenzo Sonegótól, így az első fordulóban búcsúzott kedden a 2,1 millió dollár (631 millió forint) összdíjazású monte-carlói férfi tenisztornától.

A 29 éves magyar játékos ötödször találkozott 25 éves, a világranglistán 28. olasz riválisával, akit ezt megelőzően háromszor legyőzött: alacsonyabb rangú tornákon 1-1-re állnak, az ATP-sorozatban azonban Fucsovics 2-0-ra vezetett. Tavalyelőtt Münchenben, ugyancsak salakon három, szintén 2019-ben, Bécsben kemény pályán két játszmában nyert a rangsorban 40. magyar.
Keddi összecsapásukat borongós időben játszották, amihez úgy tűnt, a vasárnap Cagliariban tornagyőztes Sonego jobban alkalmazkodik, hiszen rögtön első fogadójátékában bréklabdája volt. Ezt Fucsovics hárította, sőt, 2:2-nél elvette riválisa adogatását. Az olasz teniszező viszont azonnal visszabrékelt, majd még három játékot megnyert egymás után, így 46 perc után nála volt az előny.
A második felvonás elején is megvoltak a bréklehetőségei a nyíregyházi játékosnak, ám ezeket Sonego kivétel nélkül hatástalanította, majd 2:2-nél az olasz ismét elvette Fucsovics szerváját. A magyar Davis Kupa-válogatott kiválósága taktikát váltott és többször is agresszíven ment előre a hálóhoz, de így sem tudta visszavenni az elbukott adogatást, Sonego pedig 102 perc után a továbbjutást ünnepelhette.

ATP-torna, Monte-Carlo, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Lorenzo Sonego (olasz)-Fucsovics Márton 6:3, 6:4