• 2024 05 08

A Vasas lett a harmadik a női röplabda bajnokságban

Kaposváron zárta le a sorozatot a fővárosi csapat.

A Vasas nyerte a Kaposvár elleni bronzcsatát, miután a párharc ötödik mérkőzésén, idegenben a döntő játszmában múlta felül riválisát.

A piros-kékek kétszer is szettelőnybe kerültek a találkozón, ám a hazaiak az első illetve a harmadik játszma után is egyenlíteni tudtak. Végül a döntő játszmában ismét a Vasas volt a jobb, így idén is éremmel fejezte be a szezont, mint 2003 óta minden évben. Azonban a kaposváriak is remek évet tudhatnak maguk mögött, ugyanis ezelőtt még egyszer sem jutottak be a bajnokság legjobb négy csapata közé.

Női Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés:
1. MCM Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 2:3 (–19, 16, –24, 21, –13)
Kaposvár. V: Adler, Tillmann.
Kaposvár: Király-Tálas 5, Matics 15, Bodovics 7, Helics 22, Kliszura 23, Kump 6. Csere: Szpin (liberó), Tóth J., Szedmák. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Vasas: Zernovic 9, Kalicanin 14, Gamma 25, Török K. 15, Strunjak 10, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 6, Caliskan 2, Takács D., Windisch 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
Edzői értékelés
Jakub Gluszak a vendégek szakvezetője: – Boldogok vagyunk hogy bronzéremmel tudtuk zárni ezt a nehéz szezont, számunkra ez egy aranyéremmel ér fel! Köszönöm a lányok egész éves munkáját, és gratulálok a Kaposvárnak is, mert remekül játszottak.
Szasa Nedeljkovics a Kaposvár vezetőedzője: – Egy hosszú és nagyon erős bajnokság véget ért. Sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna. Nehéz, mikor a röplabda minden eleme, szituációja előfordulhat két erős csapat találkozója során. Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a meccset, sajnos nem sikerült. Gratulálok a Vasasnak!
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 a Vasas javára. 

(Fotó: MRSZ)