• 2024 05 02

Szoros küzdelmek a pótkvalifikációs válogató és tájékoztató verseny második napján is

Olimpiai elképzelések

Öt számban versenyeztek csütörtökön Szegeden. Bodonyi Dóra a szerdai 500 egyes után, párosban is győzött Kőhalmi Emesével. Férfi K-1 1000 és női C-2 500 méteren nem született meglepetés. Kárász Anna kétszáz egyesben javított a balul sikerült 500 méter után.

A csütörtök délelőtt egyetlen döntőjét női K-2 500 méteren rendezték. A futamot végül a Kőhalmi Emese, Bodonyi Dóra alkotta egység nyerte, megelőzve a második Rendessy Eszter, Biben Karina Klaudia, illetve a harmadik Fazekas-Zur Krisztina, Douchev Janics Natasa párost.

Bodonyi Dóra délután kétszáz egyesben is elindult, és ugyan bejutott a fináléba, ott azonban már nem állt rajthoz. A számot végül a szegediek négyszeres világbajnoka Kárász Anna nyerte, aki egy nappal ezelőtt csupán a „B” döntőben evezhetett 500 méteren.

Női kenu kettes 500 méteren nem született meglepetés, Balla Virág és Takács Kincső győzött, igaz csak három tizeddel a Gönczöl Laura és Opavszky Réka duó előtt.

A férfiaknál K-1 1000 méteren Kopasz Bálint papírforma győzelmet aratott. A világbajnok kajakos bő öt másodpercet vert a második helyen célba érő Kós Benedekre.

A Kenu-2 1000 méteren a pótkvalifikációra készülő Adolf Balázs, Fejes Dániel egység védettséget kapott a szövetségi kapitánytól, így ők nem indultak ebben a számban. A győzelmet így a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám páros szerezte meg.

Fotó: MKSZ