• 2024 04 27

A Vasas Óbuda megnyerte a Közép-európai Ligát

Hetedszerre győzött magyar együttes a sorozatban

A Vasas Óbuda megnyerte a női röplabda Közép-európai Ligát, miután a bécsi négyes döntő csütörtöki fináléjában 3-0-ra legyőzte a szlovén Kamnikot.

Hiába volt címvédő a szlovén Kamnik, de mégis a Vasas Óbuda csapata nyerte meg a női röplabda Közép-európai Ligát, miután a bécsi négyes döntő csütörtöki fináléjában 3-0-ra győzött.

A finálé gyakorlatilag csak az első szettben volt szoros, azt a magyar gárda 25-22-re nyerte meg. A másik két játszmában azonban szlovén együttes 20 pont fölé sem tudott kerülni.

A Vasas biztosan győzött 3-0-ra, ezzel a Közép-Európai Liga történetében hetedszerre nyerte el magyar együttes a trófeát. A Vasas előtt a Békéscsaba, a Nyíregyháza és az Eger volt képes erre.

Röplabda női Közép-európai Liga, döntő:

Vasas Óbuda-OK Calcit Kamnik (szlovén) 3-0 (22, 16, 19)
Vasas: Zernovic 6, Kalicanin 7, Bannister 21, Boyko 11, Abdulazimova 11, Fábián 2. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos
Kamnik: Mihevc 2, Kostic 11, Radiskovic 5, Charuk 11, Pavlovic Mori 7, Sillah 4. Csere: Janezic (liberó), Zorman, Lenart, Siftar, Cizman 2, Boisa 1. Vezetőedző: Gregor Rozman