• 2024 05 02

Hivatalosan is megkezdődtek a téli olimpiai játékok

Peking 2022 - napi összefoglaló - február 4.

Két magyar alpesi síző Kékesi Márton és Tóth Zita vitte a zászlót a pekingi téli olimpiai megnyitó ünnepségén a Madárfészek stadionban. Hivatalosan is megkezdődtek a 2022-es ötkarikás játékok küzdelmei.

Megkezdődött a XXIV. téli olimpia pénteken Pekingben: a február 20-ig tartó játékokat hivatalosan Hszi Csin-ping kínai elnök nyitotta meg.  A stadionba 34.-ként bevonuló magyar küldöttség nemzeti zászlaját két alpesi síelő, Kékesi Márton és Tóth Zita vitte. Pekingben 91 ország 2871 versenyzője - köztük 14 magyar - indul. Az ötkarikás eseményen 15 sportág 109 versenyszámában avatnak győztest.

Hódeszka: Visszalépés miatt a hódeszkás Kozuback Kamilla szombaton rajthoz állhat a pekingi olimpián a slopestyle selejtezőjében.  Slopestyle-ban egy előzetes induló visszalépett, így a magyar hódeszkás szerepelhet ebben a számban is. A slopestyle selejtezőjét magyar idő szerint szombaton 3.45-kor, a döntőjét vasárnap 2.30-kor rendezik.

Sífutás: A sífutó Pónya Sára pénteken elutazhat a pekingi olimpiára, miután a múlt héten pozitív koronavírusteszt miatt otthon kellett maradnia. Pónya megszerezte az utazáshoz szükséges negatív tesztszámot, ezért Budapesten péntek délután gépre szállhat, és kínai idő szerint szombaton este érkezik meg a helyszínre.
A Honvéd Zalka SE sífutója egy számban érdekelt az olimpián: csütörtökön a klasszikus stílusú 10 kilométeren.