• 2024 05 04

Peking 2022 - Napi összefoglaló - február 5.

A magyarok snowboard-ban és short track-ben szerepeltek az olimpia első magyar érdekeltségű versenynapján.

Kozuback Kamilla a slopestyle beugrójaként kezdte a magyarok szereplését a pekingi téli olimpián, majd az esti programban szinte a teljes short track csapatunk jégre lépett.

A vegyes váltók küzdelmeiben bronzérmes lett a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry összeállítású magyar csapat miután két futamgyőzelemmel döntőbe jutott, majd ott a kanadaiak szabálytalankodása és kizárása után a harmadik helyen végzett.

 

A férfiak 1000m-es versenyében Krueger John-Henry kezdett és magabiztosan nyerte futamát. Liu Shaolin Sándor következett, aki ugyancsak futamgyőztesként abszolválta a kötelezőt. Csakúgy, mint öccse. Liu Shaoang sem akarta megtörni ezt a szép kezdést, és szintén elsőként végzett futamában. 

 

Felemás rajtot vettek a magyar hölgyek a short track küzdelmeinek 500m-es számában. Jászapáti Petra második lett futamában, így a következő körbe lépett, ugyanakkor Kónya Zsófia kicsúszott a legjobb húszból, így őt már nem láthatjuk a folytatásban ezen a távon. 

Kozuback Kamilla - a téli olimpiák történetének első magyar snowboardosa - eredetileg félcsőben szerzett indulási jogot az olimpiára, ám pénteken kapta a hírt, hogy egy sérülés miatt beugróként szerepelhetett a slopestyle versenyszámban is. Így - minimális edzéssel a lábában - rajthoz állhatott a 30 fős mezőnyben, ahol huszonötödikként csúszott le a meredek pályán mínusz húsz fokos, napsütéses időben, és teljesítményére 21,95 pontot kapott, amivel a 27. helyen várhatta a folytatást. A pálya elején mindkét futásában magabiztosan abszolválta a korlátokat a magyar hölgy, ám a második körben elsett, így nem tudott javítani, végül 28. helyen zárt.

(Fotók: MTI)