• 2024 04 27

A nap legfontosabb magyar sporthírei

2022. március 7., hétfő

Ezek voltak a legfontosabb magyar vonatkozású sporthírek hétfőn.

Tenisz: Bondár Anna négy helyet javítva a 75., Udvardy Panna pedig egyet előrelépve a 82. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, ez mindkettőjük esetében újabb karriercsúcs.

Fucsovics Márton a 48. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Jégkorong: Távozott Ladányi Balázs a jégkorong Erste Ligában érdekelt UNI Győr ETO HC vezetőedzői posztjáról. Csapata a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharcban maradt alul a DVTK Jegesmedvékkel szemben.

Röplabda: Kialakult a párosítás a női röplabda Extraliga jövő pénteken rajtoló negyeddöntőjében. A választás alapján a Swietelsky-Békéscsaba a nyeretlenül utolsó Diósgyőrrel, a Vasas a hetedik MTK-val, a Szent Benedek pedig a hatodik UTE-val találkozik az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában, míg a negyedik Nyíregyháza így az ötödik Kaposvárral csap össze.

Swietelsky-Békéscsaba (1.)-Diósgyőri VTK (8.)
Vasas Óbuda (2.)-MTK Budapest (7.)
Szent Benedek RA (3.)-Újpesti TE (6.)
Fatum-Nyíregyháza (4.) - 1. MCM-Diamant Kaposvár (5.)

A férfiaknál a Pénzügyőr a nyeretlen Dunaújvárossal, a Kaposvár a Debrecennel, a Kazincbarcika pedig a Kistexttel találkozik az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, míg a MAFC így a Kecskeméttel csap össze.

Pénzügyőr SE (1.)-Dunaújvárosi KSE (8.)
Fino Kaposvár SE (2.)-Debreceni EAC (7.)
Vegyész RC Kazincbarcika (3.)-Kistext SE (6.)
MAFC-BME (4.)-Kecskeméti RC (5.)

Asztalitenisz:  Budapest a nyáron asztalitenisz Grand Smash-versenyt rendezhet.   Az első GS-torna hétfőn kezdődött Szingapúrban, az összdíjazás kétmillió dollár. A versenyen hat magyar szerepel. 

Alpesi sí: Bányai Attila kombinációban bronzérmet nyert az U18-asok között a kanadai Panoramában zajló junior alpesisí-világbajnokságon.